Un naufragiat aflat într-o barcă de salvare a fost găsit de un petrolier vineri, în Pacific, la 950 km est de Insulele Marchize, la câteva zile după ce operaţiunile de căutare fuseseră sistate, a anunţat Înaltul Comisariat al Polineziei franceze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aventurierul american Aaron Carotta plecase din America de Sud pentru a face un voiaj în jurul lumii singur, într-o barcă cu vâsle botezată Smiles. 

La 31 mai el a declanşat o baliză de urgenţă. Aceasta avea o defecţiune tehnică, iar semnalul său nu a mai fost recepţionat ulterior.

Cinci nave comerciale şi patru ambarcaţiuni de agrement au luat parte la căutări, care s-au încheiat la 12 iunie.

Dar joi, baliza de ajutor a bărcii pneumatice a fost din nou captată în zona de responsabilitate a JRCC (Joint Rescue Coordination Center), care coordonează eforturile de salvare în Polinezia Franceză.

Smiles a fost răsturnată de un val, ceea ce a declanşat baliza, iar Aaron Carotta s-a urcat în barca sa de salvare, potrivit Înaltului Comisariat.

JRCC a profitat apoi de prezenţa în Polinezia a unui C-130 Hercules al USCG (garda de coastă americană), un avion american specializat în căutări, care venise într-o altă misiune de salvare. În aceeaşi zi, acest avion l-a reperat pe naufragiat în barca sa pneumatică într-o zonă fără insule şi cu o navigaţie redusă, la est de arhipelagul Marchize.

Cea mai apropiată navă, petrolierul Baker Spirit, se afla la 390 de kilometri distanţă. Aceasta a deviat de la curs şi l-a găsit pe naufragiat teafăr şi nevătămat optsprezece ore mai târziu.

Petrolierul şi-a reluat cursul spre Hawaii. Naufragiatul ar urma să fie debarcat în Honolulu pe 25 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.