Autorul atacului armat de la Strasbourg, soldat cu un mort şi zece răniţi, a fost identificat, a anunţat prefectura din Bas-Rhin, iar secţia antiteroristă a Parchetului Parisului, în relaţie cu Parchetul Strasbourgului, evaluează situaţia, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martori au declarat pentru AFP că au auzit mai multe focuri de armă către ora locală 20.00 (21.00, ora României). Mulţimea care se afla pe străzi s-a grăbit să plece de pe aceste străzi.

”Am auzit mai multe focuri de armă, trei poate, şi am văzut mai multe persoane fugind. Una dintre ele a căzut, nu ştiu dacă s-a împiedicat sau a fost atinsă (de gloanţe). Oamenii din bar au strigat «închide, închide», iar barul s-a închis”, a declarat un martor contactat de AFP, care s-a închis în locuinţa sa.

Un bărbat a deschis focul în centrul oraşului, pe rue des Orfèvres, tirurile au atins mai multe persoane, iar cele 11 victime au fost evacuate către Centrul Spitalicesc Strasbourg, a anunţat prefectura din Bas-Rhin, precizând că centrul operaţional departamental a fost activat la sediul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.