O femeie a fost ucisă, iar alte cinci persoane au fost rănite, într-un cartier liniştit din Vancouver, în vestul Canadei, prin înjunghiere, dintr-un motiv necunoscut, de către un bărbat care a fost rapid arestat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase persoane au fost spitalizate în urma atacului, care a avut loc sâmbătă după-amiaza (ora locala), în apropiere de Biblioteca Municipală din Lynn Valley, într-un sector mai degrabă liniştit şi înstrărit din nordul Vancouver, şocat.

Una dintre aceste persoane, o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a murit din cauza rănilor, a anunţat poliţia.

Suspectul este un bărbat cunoscut poliţiei şi care are cazier judiciar, a anunţat într-o conferinţă de presă sergentul Frank Jang de la Poliţia criminalistică din Vancouver, fără să facă alte precizări.

Anchetatorii cred că suspectul a acţionat singur, dar spun că nu-i cunosc motivaţiile.

Ei nu-l interogaseră pe presupusul autor al faptelor şi nu i-au dezvăluit identitatea.

”Credem că avem singurul suspect în arest”, a declarat Frank Jang. ”Credem că ştim cine ce a făcut şi când. Acum trebuie să stabilim de ce”, a adăugat el.

Atacul, care a avut loc într-un cartier burghez şi liniştit, în nordul acestui oraş pe malul Oceanului  Pacific, a şocat poliţiştii şi martorii.

”Putem spune că cel mai puţin este şocant”, a declarat pentru AFP sergentul Lang. ”Pentru toată lumea, inclusiv pentru poliţişti”.

”Este şocant”, a declarat Justin Prasad, care lucrează peste drum de bibliotecă. Potrivt acestuia, presupusul autor al atacului părea să înjunghie oameni la întâmplare.

”LA ÎNTÂMPLARE”

”Era ireal, pentru că (atacatorul acţiona) complet la întâmplare”, a subliniat el.

”După ce a înjunghiat oameni lângă bibliotecă era haos. L-am văzut întâlnindu-se cu poliţia, după care a fugit, iar poliţia l-a urmărit, l-a încolţit şi l-a culcat la pământ”.

Postul CTV a difuzat pe site o întrgistrare video în care este surprinsă arestarea suspectului, care pare să se îmjunghie singur în picior, după care se prăbuşeşte şi este arestat de mai mulţi poliţişti.

Premierul Justin Trudeau şi mai mulţi membri ai Guvernului au reacţionat imediat pe Twitter.

”Mă gândesc la Vancouver Nord în această (sâmbătă) seara”, a scris el.

”Le transmit tuturor celor care sunt afectaţi de incidentul volent ce a avut loc la Lynn Valley că toţi canadienii se gândesc la ei şi le doresc o însănătoşire grabnică persoanelor rănite”, a adăugat şeful Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.