Cel puţin un muncitor a murit, iar alţi 11 au fost răniţi într-o explozie, vineri, într-o uzină chimică, în centrul Japoniei, ai cărei riverani au primit ordin de evacuare imediată, au anunţat serviciile de intervenţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini de televiziune arătau o coloană densă de fum negru ridicându-se la o uzină aparţinând Arakawa Chemical Industries, care fabrică produse chimice pentru industria papetăriei.

”Un muncitor în vârstă de 64 de ani, care a fost dat dispărut, a fost găsit mort”, a declarat pentru AFP Takahiro Suzuki, un reprezentant al pompierilor din oraşul Fuji, în care se află uzina.

Alţi 11 muncitori au fost răniţi, dintre care trei grav, a precizat el, modificând un bilanţ precedent de 14 răniţi. Toţi sunt bărbaţi cu vârste cuprinse 20 şi 60 de ani.

Oficiali nu erau în măsură să precizeze imediat natura exactă a produselor chimice.

”Nu există temeri” ca produse chimice din uzină să polueze mediul şi împrejurimile, a declarat pentru AFP un reprezentant al întreprinderii, care a refuzat să-şi spună numele.

Uzina produce răşini de cerneală pentru imprimante şi produse chimice care servesc la producerea hârtiei, a precizat acest oficial.

Numeroşi pompieri şi vehicule antiincendiu au fost mobilizate, iar persoanelor prezente li s-a cerut să evacueze împrejurimile uzinei pe o rază de 100 de metri, potrivit serviciilor locale de intervenţie.

Oraşul Fuji se află la poalele Muntelui Fuji, la aproximativ 100 de kilometri vest de Tokyo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.