Rusia a lansat duminică un alt val de atacuri pe timp de noapte asupra portului Odesa de la Marea Neagră, în urma bombardamentelor o persoană fiind ucisă şi 18 rănite, inclusiv patru copii. Atacurile au afectat infrastructura rezidenţială, iar cea mai mare biserică ortodoxă din oraş, veche de peste două secole, a fost, de asemenea, lovită, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele aeriene ucrainene au declarat că după miezul nopţii Rusia a lansat rachete Onyx de înaltă precizie şi rachete de croazieră Kalibr asupra Odesei.

"Odesa: un alt atac nocturn al monştrilor", a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Din păcate, avem un civil care a fost ucis", a anunţat guvernatorul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Dintre cei 18 răniţi, 14 au fost spitalizaţi, inclusiv trei copii.

Agenţia de ştiri RBC-Ucraina a informat că cea mai mare biserică ortodoxă din oraş, Catedrala Spaso-Preobrajenski, sfinţită în 1809, a fost grav avariată în urma atacurilor. Videoclipuri pe reţelele sociale arată dărâmături în interiorul unei biserici în care s-a declanşat şi un incendiu, în timp ce un bărbat îndurerat merge şi repetă: "Biserica nu mai este".

În ultima săptămână, Rusia a bombardat aproape zilnic Odesa şi alte instalaţii ucrainene folosite pentru exportul de produse alimentare, după ce Moscova s-a retras din acordul care asigura un coridor maritim securizat pentru transporturile martitime de cereale ucrainene.

Moscova a spus că atacurile sunt o răzbunare pentru atacul ucrainean asupra podului Kerci şi a acuzat Ucraina că se folosea de coridorul maritim pentru a lansa "atacuri teroriste".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.