O persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite într-o explozie, în cartierul Golosiivski, în sudul Kievului, anunţă într-o postare pe Telegram primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, în urma unui atac masiv rus cu rachete, în care ”peste 15 rachete de croazieră” au fost doborâte, iar două instalaţii energetice au fost atinse în apropiere de Odesa, după ce alimentarea cu energie a fost întreruptă în trei regiuni ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Explozie la Kiev! Rămâneţi în adăposturi!”, a îndemnat pe Telegram primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko.

Administraţia Militară a Kievului a anunţat pe aceeaşi reţea că ”peste 15 rachete de croazieră ruseşti” au vizat Kievul şi că toate au fost doborâte.

INSTALAŢII ENERGETICE AVARIATE

Două instalaţii energetice considerate cruciale în regiunea Odesa (sud) au fost avaraite de această salvă de rachete ruseşti, au anunţat joi autorităţile locale.

”Două instalaţii ale infrastructurii energetice cruciale din regiunea Odesa au fost avariate”, a anunţat înttr-un comunicat şeful Administraţiei Militare a districtului Odesa.

Acest atac nu s-a soldat cu răniţi, a precizat el, îndemnând locuitorii oraşului să rămână în adăposturi.

ÎNTRERUPERI DE CURENT LA KIEV

Întreruperi ale curentului ”de urgenţă” au fost operate joi dimineaţa la Kiev şi în trei regiuni, a anunţat compania de electricitate DTEK.

”Este o măsură de prevenţie care va permite evitarea unor pagube importante la infrastructuri electrice, în cazul în care rachetele inamicului îşi ating scopul”, a precizat pe Telegram grupul.

În afară de capitala ucraineană, curentul a fost întrerupt în regiunile Kiev, Odesa (sid) şi Dnipropetrovsk, în partea central-estică, a anunţat DTEK.

RACHETE ŞI DRONE RUSEŞTI DOBORÂTE

”Şase Tu-95 au decolat din regiunea (rusă) Murmansk şi au lansat rachete. Aşteptăm peste 30 de rachete” în total, a anunţat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene ucrainene, Iuri Ignat.

Presa ucraineană scrie că au avut loc explozii în mai multe regiuni, iar guvernatori au anunţat că apărarea antiaeriană a intrat în acţiune.

Ucraina a anunţat că a doborât 24 de drone kamikaze lansate de Rusia în noaptea de miercuri spre joi.

”Potrivit unor date preliminare, inamicul a folosit 24 de drone (de tip) Shahed” de fabricaţie iraniană, au anunţat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

”Toate 24 au fost distruse”, au subliniat ele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.