O persoană a murit într-o tornadă, la Mascouche, la câteva zeci de kilometri nord de Montréal, a anunţat vicepremierul din regiunea Québec Geneviève Guilbault, ministrul Securităţii Publice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un fenomen meteo extrem (a avut loc) la Mascouche. Ni s-a confirmat, din nefericire, moartea unui bărbat. Ne gândim la familia şi apropiaţii săi”, a anunţat luni pe Twitter Geneviève Guilbault.

”Echipele noastre guvernamentale sunt mobilizate pe teren pentru a ajuta sinistraţii şi a susţine autorităţile municipale”, a precizat ea.

În tornadă au fost rănite mai multe persoane, iar zeci de clădiri au fost avariate, scrie presa locală.

Tornada, care a avut loc lni seara, a fost surprinsă în mai multe înregistrări video, postate pe reţele de socializare.

”Alerta cu privire la furtuni violente rămâne în vigoare până la noi ordine. Vă îndemnăm la prudenţă şi la evitarea deplasărilor”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook Guillaume Tremblay, primarul din Mascouche, un oraş cu aproape 50.000 de locuitori.

Previziuni meteorologice au alertat cu privire la această ”alertă de furtuni violente”, potrivit unui buletin difuzat luni seara de către Environnement Canada.

”Condiţiile sunt favorabile formării unor furtuni violente care pot produce rafale puternice vânt, grindină de dimensiune mare şi ploi puternice” potrivit alertei. ”Nu uitaţi că furtunile violente pot provoca tornade”, avertiza Environnement Canada.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.