Un militar sud-coreean a tras, din greşeală, cu mitraliera, în apropierea frontierei cu Coreea de Nord şi a obligat astfel armata sud-coreeană să avertizeze Phenianul că este vorba despre un tir involuntar, scrie duminică agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru gloanţe reale au fost trase, din greşeală, în timpul unui exerciţiu, sâmbătă seara, la frontiera cu Coreea de Nord, în provincia Gangwon, declară ofiţeri din cadrul armatei Yonhap.

Toate gloanţele au rămas la sud de frontieră şi nu au provocat vreo pagubă.

Unitatea sud-coreeană a informat imediat Coreea de Nord că aceste focuri de armă au fost neintenţionate şi şi-a sporit atenţia, declară ofiţerii citaţi.

”Niciun semn particular din Nord nu a fost detectat, iar o anchetă este în curs pentru a determina circumstanţele exacte ale incidentului”, declară Yonhap, sub protecţia anonimatului, un oficial militar.

Cele două Corei se află tehnic în război, după armistiţiul din 1953, şi s-au despărţit printr-o Zonă Demilitarizată (DMZ) de patru kilometri lăţime şi 250 de kilometri lungime.

DMZ este, în pofida numelui său, unul dintre cele mai fortificate locuri din lume, înţesată de câmpuri de mine antipersonal şi sârmă ghimpată.

Ultimul schimb de focuri între cele două tabere a avut loc în mai 2020, când cel puţin patru gloanţe nord-coreene au atins un post de gardă sud-coreean, în partea centrală a DMZ, antrenând o ripostă a Seulului.

Militarii Phenianului au tras, de asemenea, într-un transfug, în 2017, însă atunci Sudul nu a replicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.