Un militar armean a fost ucis luni de armata azeră, în apropierea frontierei dintre cele două ţări, care întreţin relaţii tensionate, anunţă Ministerul armean al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele armate azere au deschis focul asupra unei poziţii armene de luptă la Bardzruni”, în sud-estul Armeniei, în apropiere de frontiera cu enclava azeră Nahicevan, iar un militar a fost ”rănit mortal”, precizează într-un comunicat ministerul.

O anchetă a fost deschisă, anunţă ministerul armean care precizează că tiruri au avut loc luni, către ora locală 14.35 (12.35, ora României).

Incidentul intervine după ce Armenia şi Azerbaidjanul au reluat joi negocieri în vederea delimitării frontierei comune, în contextul în care negocieri de pace stagnează între cele două ţări din Caucaz.

Baku şi Erevanul sunt angajate de zeci de ani într-un conflict teritorial în centrul căruia se află enclava zeră Nagorno Karabah, pe care Naku a recucerit-o în septembrie, în urma unei ofensive-fulger, de la separatişti armeni.

Aproape întreaga populaţie armeană din regiune - peste 100.000 de oameni dintre cei 120.000 înregistraţi - s-a refugiat de atunci în Armenia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.