Un membru al Alternativei pentru Germania, un partid de extremă-dreaptă şi anti-musulman, care s-a convertit recent la Islam, a declarat că gestul său vine în urma „declinului moral al Bisericii Protestante”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arthur Wagner, în vârstă de 48 de ani, care până recent era un membru important al partidului în landul Brandenburg, a declarat pentru Bild că decizia sa a venit parţial în urma deciziei bisericii de a accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi prezenţa preoţilor la paradele gay.

„Unul dintre motivele convertirii mele are legătură cu schimbările care au avut loc în biserică, o instituţie care nu mai reflectă valorile mele”, a spus Wagner.

Pentru a-şi explica decizia, Wagner a făcut referire la poziţia bisericii „privind Alternativa pentru Germania, suportul pentru căsătoria pentru toţi şi participarea preoţilor la parada gay de la Berlin, unde sunt şi copii. Este inacceptabil!”.

Convertirea lui Wagner este cu atât mai surprinzătoare cu cât în trecut a ocupat o poziţie oficială în cadrul Bisericii Protestante. Wagner s-a convertit în octombrie 2017 dar a făcut anunţul public abia săptămâna trecută, atunci când şi-a şi dat demisia dintr-o funcţie de conducere a partidului. A rămas, totuşi, membru de partid.

Decizia lui Wagner nu a picat deloc bine în partid, care are o poziţie anti-Islam. Unul dintre colegii săi, Kai Berger, a declarat că este „foarte îngrijorat”. „Mulţi membri se aşteaptă ca el să-şi dea demisia din partid. Din păcate, nu putem să îl dăm afară”, a adăugat Berger.

 

 

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.