Un membru al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a fost ucis prin împuşcare luni, la Ispahan, potrivit presei oficiale iraniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost ucis prin împuşcare într-un atac armat în acest oraş situat în centrul ţării, anunţă adjunctul guvernatorului local Mohammad-Reza Jannessari, citat de agenţia oficială iraniană de presă Irna.

O anchetă a fost deschisă în vederea identificării ”autorilor” atacului, potrivit agenţiei, care nu face alte precizări.

Doi atacatori, la bordul unei motociclete, au tras cu arma automată asupra unor agenţi de securitate la Ispahan, la jumătatea lui octombrie, şi au ucis un colonel de poliţie şio doi paramilitari.

Atacul de luni intervine în contextul în care Iranul este zguduit de un val de manifestaţii, după moartea la 16 septembrie a lui Mahsa Amini, o iraniancă kurdă, la vârsta de 22 de ani, arestată de Poliţia Moravurilor, care o acuza că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii islamice.

Zeci de persoane, în principal manifestanţi, dar şi membri ai forţelor de ordine, au fost ucişi de la începutul acestei contestări, porivit autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.