Un jurnalist olandez a reuşit să intre recent într-o videoconferinţă confidenţială a miniştrilor apărării din Uniunea Europeană, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalistul Daniel Verlaan, de la RTL Nieuws, s-a alăturat participanţilor la videoconferinţă după ce ministrul olandez al Apărării a postat din greşeală pe Twitter unele date necesare pentru logare.

Vizibil suprins că a fost acceptat, reportarul a început să le facă participanţilor cu mâna.

“Ştiţi că aţi intrat într-o conferinţă secretă”, l-a întrebat Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Josep Borrell.

“Da, da. Îmi pare rău. Sunt un jurnalist din Olanda. Îmi cer scuze că v-am întrerupt conferinţa. Vă voi părăsi”, a reacţionat Verlaan, în timp ce miniştrii se amuzau

“Ştiţi că este o infracţiune, nu? Ar fi bine să ieşiţi repede, până nu vine poliţia”, a replicat Borrell.

Verlaan a intrat în videoconferinţă după ce ministrul olandez Ank Bijlevald a postat pe Twitter o fotografie în care se putea vedea adresa de pe care trebuia să se logheze şi o parte din codul PIN.

“După câteva tentative, RTL Nieuws a reuşit să ghicească codul PIN al videoconferinţei secrete, pentru că în fotografie erau vizibile cinci din cele şase cifre”, a precizat RTL.

Videoconferinţa s-a încheiat după acest incident.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.