Un jurnalist BBC arestat în Myanmar a fost eliberat, a anunţat luni postul britanic, în timp ce manifestanţi continuă să protesteze în întreaga ţară faţă de lovitura de stat militară, înfruntând reprimarea sângeroasă a forţelor de ordine inclusiv noaptea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După lovitura de stat militară de la 1 februarie prin care a fost îndepărtată de la putere conducătoarea civilă Aung San Suu, peste 2.600 de persoane au fost arestate, iar 250 ucise, potrivit Asociaţiei de Asistenţă a Deţinuţilor Politici (AAPP).

Bilanţul victimelor ar putea fi mai mare, subliniază această organizaţie de apărarea drepturilor omului.

Aung Thura, un jurnalist de la serviciul birman al BBC, a fost arestat vineri în capitală, la Naypyidaw.

BBC a anunţat luni pe site că acesta a fost eliberat, fără să ofere detalii.

Aproximativ 40 de jurnalişti au fost arestaţi după puci, potrivit BBC.

Opozanţii loviturii de stat au decis să manifesteze atât ziua cât şi noaptea, o nouă provocare la adresa reprimării.

La Mandalay (centru), capitala culturală şi al doilea oraş din ţară, manifestanţi, inclusiv profesori au defilat, la fel ca duminică, în număr mare, înainte de zori, unii agitând pancarte prin care îndeamnă ONU să intervină.

Opt persoane au fost ucise, iar alte 50 rănite duminică în acest oraş, care este cu regularitate teatrul unei reprimări feroce, declară o sursă medicală pentru AFP.

Tituri de arme automate au fost auzite într-un cartier către ora locală  23.00 (18.30, ora României).

”Oamenii erau complet îngroziţi şi s-au simţit în nesiguranţă toată noaptea” de duminică spre luni, a declarat la telfon, pentru AFp, un medic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.