Un judecător federal a blocat joi schimbările controversate de la poşta Statelor Unite, afirmând că sunt ”un atac motivat politic”, care a încetinit serviciile poştale şi care ar încetini livrarea buletinelor de vot în alegerile prezidenţiale din noiembrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul districtual Stanley Bastian, din Yakima, statul Washington, a declarat că a emis o hotărâre la nivel naţional solicitată de 14 state într-un dosar împotriva preşedintelui SUA Donald Trump, directorului Poştei Louis DeJoy şi serviciului poştal al SUA, intentat împotriva schimbărilor în activitatea instituţiei adoptate în luna iulie.

Cele 14 state, în frunte cu statul Washington, au depus o moţiune pentru o hotărâre preliminară prin care solicitau instanţei să oprească imediat o politică de ”a lăsa corespondenţa în urmă”, care obliga camioanele poştale să plece la anumite ore, indiferent dacă a fost încărcată corespondenţa.

Statele au solicitat, de asemenea, ca toate corespondenţele electorale să fie tratate ca fiind corespondenţă de primă clasă, înlocuirea maşinilor de sortare necesare care au fost eliminate şi ca serviciul poştal să respecte angajamentul lui DeJoy de a suspenda modificările până după alegerile din 3 noiembrie.

DeJoy, un susţinător al lui Trump, a declarat în august că va opri multe dintre modificările de reducere a costurilor pe care le-a pus în aplicare până după alegerile prezidenţiale, după ce democraţii l-au acuzat că a încercat să îl ajute pe Trump, lucru pe care l-a negat.

Din cauza pandemiei de ccoronavirus, este aşteptată o creştere a numărului de buletinele de vot trimise prin poştă.

"Statele au demonstrat că inculpaţii sunt implicaţi într-un atac motivat politic asupra eficienţei serviciului poştal", a spus judecătorul după aproximativ 2 ore şi jumătate de argumente, pe care Reuters le-a auzit prin telefon.

”Au demonstrat, de asemenea, că acest atac asupra serviciului poştal ar putea afecta iremediabil capacitatea statelor de a administra alegerile generale din 2020”.

Judecătorul a spus că măsura preliminară va fi emisă în esenţă în conformitate cu solicitarea statelor.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poştal al SUA, Dave Partenheimer, a declarat că, în timp ce agenţia îşi explorează opţiunile legale, este ”pregătită şi angajată să gestioneze orice volum de poştă electorală pe care o primeşte.

”Prioritatea noastră numărul unu este să livrăm corespondenţa electorală la timp”, a spus Partenheimer.

Pe lângă statul Washington, statele participante ala acest proces includ Colorado, Connecticut, Illinois, Maryland, Michigan, Minnesota, Nevada, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont, Virginia şi Wisconsin.

Procese similare formulate de state sunt în curs în Pennsylvania şi New York.

”Victoria de astăzi protejează o instituţie de importanţă majoră pentru ţara noastră. Americanii pot acum să voteze cu încredere prin poştă şi să-şi facă auzite vocile””, a declarat procurorul general al statului Washington, Bob Ferguson, după hotărârea judecătorului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.