Un jandarm a tras marţi în mod accidental cu arma şi a rănit uşor două persoane, în cursul inaugurării de către François Hollande a unor infrastructuri, în Charente, ale liniei de mare viteză (LGV) Tours-Bordeaux, potrivit unor surse citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul discursului şefului statului, la Villognon, în apropiere de Angoulême (Charente), un jandarm dintr-un pluton specializat în protecţie din cadrul jandarmeriei (PSPG), mobilizat să consolideze securitatea evenimentului, a făcut ”o eroare de manipulare în timp ce-şi schimba poziţia”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

”Glonţul a atins partea din spatele genunchiului unei persoane şi şi-a încheiat traiectoria în piciorul alteia”, a precizat aceeaşi sursă.

Cele două persoane rănite, care se aflau în zona de cocktail, au primit mai întâi îngrijiri în zona securizată şi au fost evacuate ulterior de pompieri, care au confirmat răni ”uşoare”.

Nimeni altcineva nu a fost evacuat de la ceremonie după incident, iar şeful statului şi-a continuat discursul după o scurtă întrerupere, au precizat martori.

Prefectul din Charente, Pierre N'Gahane, a precizat, la faţa locului, că ”viaţa celor doi răniţi nu este în pericol” şi că ”procurorul Republicii a fost sesizat iar o anchetă a fost deschisă”.

O anchetă administrativă a fost, de asemenea, deschisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.