Un student iranian, Mohammad M., în vârstă de 38 de ani, s-a sinucis luni, aruncându-se în Ron, la Lyon, anunţă el într-o înregistrare video postumă, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din Iran, o ţară zguduită de manifestaţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranianul a fost găsit înecat, luni seara, declară AFP poliţia, care confirmă o informaţie dezvăluită de către ziarul local Le Progrès.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, potrivit înregistrării video, nu a putut fi reanimat, în pofida intervenţiei pompierilor, care l-au luat cu o barjă, potrivit aceleiaţi surse.

”Poliţia atacă oamenii, am pierdut mulţi fii şi fiice, trebuie să facem ceva”, declară cu o voce calmă bărbatul în această postare pe mai multe reţele de socializare, înainte să se sinucidă.

”Am decis să mă sinucid în fluviul Ron. Este o provocare pentru a arăta că noi, poporul iranian, suntem foarte obosiţi de această situaţie”, anunţă el.

”Când veţi privi acest video, eu voi fi mort”, continuă el, după care îndeamnă la susţinerea poporului iranian în lupta împotriva ”unor poliţişti şi unui Guvern extrem de violente”.

Îndemnuri la o adunare în centrul Lyonului marţi seara, care să-i aducă un omagiu, au fost lansate pe reţele de socializare.

Iranul se confruntă de două luni cu un val de contestare fără precedent de la Revoluţia islamică din 1979.

Această contestare s-a născut din revendicări ale drepturilor femeilor, după moartea lui Mahsa Amini, aresată pentru că a purtat incorect vălul islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.