Un incendiu declanşat de o imprimantă, într-un atelier în care se afla uraniu, la uzina Framatome de la Romans-sur-Isère, în Drôme (sud-est), a fost ”stins”, după o oră, iar ”nicio substanţă radioactivă nu a fost atinsă de flăcări”, a anunţat prefectura din Drôme, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Controalele realizat de către exploatant nu au indicat o radioactivitate în aerul localului şi nici afară”, a anunţat miercuri ASN, care precizează că Institutul de Radioprotecţie şi Siguranţă Nucleară (IRSN) efectuează joi ”măsuri complementare în mediu”.

Acest incident, cauzat de o ”imprimantă care a lua foc”, a durat aproximativ o oră, a declarat AFP inspectorul-şef ASN Christophe Quintin.

Incendiul a fost controlat cu mijloace interne din întreprindere.

Aproximativ 40 de pompieri, ”inclusiv echipe specializate în riscuri tehnologice” au fost mobilizaţi, separat, la faţa locului, a anunţat prefectura din Drôme.

”Incendiul a fost detectat într-un atelier al uzinei şi a fost stins de echipe de pompieri mobilizaţi în instalaţie”, a anunţat într-un comunicat prefectura, care a precizat că ”Centrul Operaţional Departamental a ridicat dispozitivul la faţa locului”.

Uzina are 950 de angajaţi şi produce combustibil pentru reactoare - atât ale unor centrale nucleare, cât şi ale unor centre de cercetare.

Incendiul a fost detectat miercuri, la ora locală 16.25 (17,25, ora României), iar excploatantul a informat ASN la ora locală 17.10 (18.10, ora României), potrivit ASN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.