Un grup de copii a ajutat în mod inedit poliţia din Marea Britanie să găsească doi suspecţi pentru un jaf, care se ascundeau în oraşul Capel, din comitatul Surrey, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un grup de 30 de copii şi adulţi luau parte la o vânătoare de ouă de Paşte când au văzut un elicopter al Poliţiei deasupra lor. Ofiţerii primiseră un pont că doi hoţi s-au ascuns într-o clădire abandonată.

“Iniţial, prezenţa elicopterului de poliţie a fost suficient pentru a distra copiii şi părinţii, dar acestora nu le-a luat mult să îşi dea seama că erau martori la o urmărire. Copiii au format rapid o săgeată pe jos, pe câmp, pentru a îndrepta elicopterul în direcţia fugarilor. Echipajul elicopterului a transmis informaţia ofiţerilor de la sol şi, la scurt timp după aceea, doi bărbaţi au fost arestaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Surrey, Paul Sochon.

“Sunt convins că ultimul lucru la care se aşteptau locuitorii curajoşi din Capel când au plecat de acasă, vineri după-amiază, a fost să renunţe la vânătoarea lor de ouă de Paşte pentru a ne ajuta pe noi (...), dar iniţiativa lor s-a dovedit nepreţuită”, a adăugat el.

După ce hoţii au fost prinşi, elicopterul de poliţie a aterizat în apropierea grupului de copii, iar ofiţerii le-au mulţumit. Micuţii le-au dat poliţiştilor ciocolată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.