Un funcţionar de rang înalt, Emmanuel Moulin, directorul Trezoreriei şi un fost director de cabinet al lui Bruno Le Maire, a fost numit director de cabinet al noului premier francez Gabriel Attal, anunţă miercuri anturajul acestuia, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent director general al Trezoreriei, Emmanuel Moulin dispune de o cunoaştere perfectă a funcţionării statului, pe care premierul a putut-o constatat atunci când a lucrat cu el ca ministru al Conturilor Publice”, declară această sursă.

Anturajul lui Gabriel Attal laudă ”marile calităţi profesionale” ale lui Emmanuel Moulin şi anunţă că acesta preia funcţia miercuri, de la Jean-Denis Combrexelle, care a fost şeful de cabinet al lui Élisabeth Borne de la 17 iulie.

Emmanuel Moulin, în vârstă de 55 de ani, directori al Trezoreriei franxceze din 2020, urmează să formeze echipă cu Fanny Anor, directoarea de cabinet a lui Gabriel Attal la Ministerul Educaţiei, precizează aceste surse.

Pe de altă parte, Gérald Darmanin ar urma să-şi păstreze postul de ministru de Interne.

El era citat între viitorii candidaţi la şefia Ministerului francez de Externe.

O şedinţă săptămânală a Guvernului, prevăzută miercuri dimineaţa, a fost amânată.

Pe de altă parte, Gabriel Attal i-a mulţumit pe X cancelarului german Olaf Scholz pentru urările pe care i le-a făcut marţi, într-o postare în franceză pe reţeaua de socializare.

”Mă bucur să ne continuăm şi să ne consolidăm cooperarea”, i-a transmis cancelarul german.

”O Franţă şi o Germanie tot mai unite înseamnă o Uniune Europeană (UE) tot mai puternică care înaintează”, îi răspunde Attal, care încheie cu salutul german ”Bis Bal!”(””pe curând”).

Gabriel Attal - un comunicator excepţional şi un elev bun al macronismului - a înregistrat o acensiune fulgerătoare.

”Gabriel Attal spune realitatea aşa cum o trăiesc oamenii”, declara luna trecută Élisabeth Borne, analizându-i succesul.

Gabriel Attal, numit la Matignon marţi, a devenit cel mai tânăr şef de Guverm al Republicii a V-a.

Spre deosebire de predecesorii săi, Emmanuel Macron a consacrat astfel popularitatea unui lider politic pe care l-a promovat ministru al Educaţiei în vară, una dintre puţinii reprezentanţi ai macronismului.

”Cel mai macronist dintre noi”, declara în privat Gérald Darmanin.

Fostul premier Jean-Pierre Raffarin îl considera, la rândul său, ”una dintre cele mai bune cărţi ale preşedintelui”.

Înainte de Crăciun, şeful statului îi saluta în mesajul său ”curajul” de a ”purta bătăliile necesare”.

Ambiţios, cu înfăţişarea ginerelui perfect, Gabriel Attal a fost impecabil în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, în plină criză covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.