Poliţia poloneză caută de trei zile un fost soldat, veteran din Afganistan, care a fugit în pădure cu puma sa, refuzând să ducă animalul la grădina zoologică, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În căutări sunt implicaţi sute de poliţişti.

“Nu este o jucărie. Este unul dintre cele mai periculoase anumale din lume şi ar fi un pericol real pentru vieţile oamenilor”, a afirmat Ewa Zgrabczynska, directoarea grădinii zoologice din Poznan.

În Polonia este interzis ca oamenii să crească astfel de animale, astfel că instanţa a decis că fostul soldat trebuie să ducă puma la grădina zoologică.

Gazeta Wyborcza notează că bărbatul a cumpărat puma în urmă cu şase ani, din Cehia, şi că de atunci a ţinut-o acasă.

Primarul oraşului Mysklowice, Dariusz Wojtowicz, îl susţine pe fostul soldat, identificat ca fiind Kamil S, în dorinţa acestuia se a-şi păstra puma numită Nubia.

“Iubirea pentru acest animal şi o decizie crudă a tribunalului l-au forţat să fugă. El se ascunde în pădure. Poate cineva poate aborda cazul dintr-o perspectivă mai umană”, a notat primarul, sâmbătă, pe Facebook.

Pe reţelele de socializare au apărut petiţii pentru ca lui Kamil să i se permită să îşi păstreze puma.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.