Un fost membru republican al Senatului din Florida, Frank Artiles, a fost arestat după ce s-a lăudat în mod public că a trimis o persoană cu acelaşi nume ca al unui canddat în exerciţiu să deturneze voturi, în scrutinul local din noiembrie, cu scopul ca acesta să fie înfrânt în alegeri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul senator democrat în Senatul Floridei José Javier Rodriguez a fost înfrânt în noiembrie de către fondatoarea ”Latinas for Trump” Ileana Garcia cu doar 32 de voturi.

Alt Rodriguez, ”care nu a făcut campanie”, a primit peste 6.000 de voturi, potrivit presei americane.

Potrivit justiţiei, Frank Artiles se afă în spatele acestei fraude.

Fostul membru al Senatului local din statul Florida a fost inculpat de trei capete de acuzare, inclusiv de încălcarea regulilor finanţării campaniei electorale.

Potrivit mandatului de arestare emis pe numele său, Frank Artiles i-ar fi plătit suma de 45.000 de dolari (aproximativ 30.000 de euro) lui Alex Pedro Rodriguez, un vânzător de piese de schimb pentru maşini, să se prezinte în scrutinul local cu scopul de ”a deturna voturile canddatului în exerciţiu”.

Presa locală a dezvăluit scandalul, după ce Alex Rodriguez, incupat de asemenea de trei capete de acuzare, a refuzat să acorde interviuri în care să vorbească despre campania sa, care părea să nu existe.

În decembrie, Miami Herald dezvăluia că Frank Artiles s-a lăudat în mod public că a contribuit la victoria lui Ileana Garcia.

”Eu, eu am făcut totul”, ar fi declarat el, dezvăluia publicaţia.

Locuinţa republicanului ar fost percheziţionată miercuri, iar acesta s-a nprezentat joi la poliţie, după care a fost eliberat pe cauţiune.

Fostul senator şi complicele său riscă până la cinci ani de închisoare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.