Un elev a fost ucis prin împuşcare, într-un atac armat, în liceul în care învăţa, în North Carolina, a anunţat poliţia acestui stat american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Winston-Salem a fost trimisă miercuri la Liceul Mount Tabor, a anunţat într-o conferinţă de presă şefa instituţiei, Catrina Thompson.

La faţa locului, forţele de ordine au găsit un elev rănit prin împuşcare, transportat la spital.

La spital, liceanul ”a murit din cauza rănilor”, a anunţat şefa poliţiei, în lacrimi, fără să precizeze vârsta victimei.

Suspectul - care este de asemenea elev de liceu - a fost plasat în arest prevenitv.

Forţele de ordine acţionau să-i reuneasacă pe elevi cu părinţii lor.

După un an de cursuri online, întoarcerea la şcoală, săptămâna aceasta, în Statele Unite, realimentează temeri cu privire la atacuri armate la şcoală, un adevărat flagel în societatea americană după masacrul de la Columbine, în Colorado, în aprilie 1999.

Aceste fapte sunt înregistrate de presa locală, însă ele fac rareori titluri mari în presa naţională.

Numai o baie de sânge, ca cea de la Parkland, în Florida, în februarie 2018, şi cei 17morţi de atunci, mai provoacă în prezent o undă de şoc.

Acest atac, ilustrarea acestui pericol constant, este al doilea atac la un liceu în North Carolina de la începutul acestei săptămâni.

”Pentru a doua oară săptămâna aceasta, un atac armat a izbucnit într-o şcoală în North Carolina”, a deplâns guvernatorul Roy Cooper.

”Trebuie să acţionăm pentru a asigura securitatea elevilor şi profesorilor, să prindem rapid atacatorii şi să ţinem armele în afara şcolilor”, a îndemnat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.