Un document intern al guvernului american anticipează o creştere a numărului de cazuri de coronavirus şi o creştere puternică a deceselor zilnice, până la 1 iunie, în timp ce preşedintele Donald Trump a cerut statelor să ridice restricţiile impuse pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus, a relatat luni publicaţia New York Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul, bazat pe o modelare realizată de Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, anticipează că boala COVID-19, provocată de noul coronavirus, va omorî 3.000 de americani pe zi până la sfârşitul lunii mai, a scris publicaţia, în timp ce numărul actual al deceselor zilnice este de aproximativ 2.000.

Estimările, incluse într-un grafic de Agenţia Federală pentru Gestionarea Urgenţelor, prevăd un număr de circa 200.000 de cazuri noi în fiecare zi, până la sfârşitul acestei luni, în creştere faţă de circa 25.000 de cazuri în prezent.

Întrebat despre informaţiile publicate de Times, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere  spus: ”Acesta nu este un document al Casei Albe şi nici nu a fost prezentat Forţei de Lucru pentru Coronavirus şi nici printr-o analiza a agenţiilor”.                     

”Sănătatea poporului american rămâne principala prioritate a preşedintelui Trump şi aşa va fi şi în continuare, în timp ce vom monitoriza eforturile statelor de relaxre a restricţiilor”, a mai spus Deere.

Coronavirusul a infectat peste 1,1 milioane de americani şi a omorât aproape 68.000.

Trump a făcut mai multe predicţii referitore la numărul americanilor care ar putea muri din cauza bolii COVID-19, pentru care nu există un vaccin sau un tratament.

Vineri, preşedintele a spus că speră că numărul victimelor va fi de sub 100.000, în timp ce pe parcursul săptămânii făcuse referire la 60.000-70.000 de morţi.

Duminică seara, preşedintele a recunoscut că bilanţul deceselor ar putea fi mult mai mare.

”Vom pierdere între 75-80 până la 100.000 de oameni. Este oribil”, a declarat Trump la Fox News.

Săptămâna trecută, modelul predictiv IHME al University of Washington, citat deseori de oficiali ai Casei Albe şi autorităţi de sănătate publică, a anticipat un prim val de 72.400 de decese provocate de coronavirus în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.