Un deputat britanic, Geoffrey Cox, era arătat cu degetul, marţi, din cauză că îşi exercită mandatul în paralel cu un post într-un paradis fscal în Caraibe, noi acuzaţii stânjenitoare pentru Partidul Conservator al lui Boris Johnson, împotmolit deja într-un scandal de favoritism, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tabloidul Daily Mail dezvăluie că avocatul şi deputatul Geoffrey Cox a câştigat până la 900.000 de lire sterline (1,05 milioane de euro) din consilierea Guvernului Insulelor Virgine britanice.

El a lucrat aproape o lună de zile la peste 6.000 de kilometri de circumscripţia sa şi a votat de la distanţă în Parlament.

Aceste dezvăluiri pică prost, în toiul unei furtuni politice în care se află Executivul conservator.

Guvernul Johnson a indignat opoziţia şi o parte a Partidului Conservator după ce a vrut să modifice regulamentul Parlamentului pentru a-l scăpa de sancţiuni pe un deputat conservator, vizat din cauza unor activităţi de lobby.

În acest scandal, premierul Boris Johnson este criticat din cauză că s-a eschvat şi nu a participat la o dezbatere de urgenţă, luni, în Parlament, cu privire la regulile de conduită în activitatea parlamentarilor.

Geoffrey Cox nu a comentat dezvăluirile Daily Mail.

Ministrul britanic al Justiţiei Dominic Raab dă asigurări, la postul de radio Times, că regulamentul prevede un al doilea loc de muncă al deputaţilor şi că acest al doilea loc de muncă este ”legitim”, odată ce Cox şi-a ”depus în mod corect declaraţia de interese”.

”Ceea ce este crucial este transparenţa cu privire la orice interes exterior, iar în final alegătorii sunt cei care decid la urne” dacă vor să-l realeagă sau nu pe Cox, a declarat Raab la BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.