Un cutremur puternic, de magnitudinea 6,2, a zguduit marţi capitala arhipelagului Vanuatu, Port Vila, la Oceanul Pacific, potrivit Institutului american de geofizică USGS, care a revizuit în scădere magnitudinea de 6,7 pe care a anunţat-o iniţial, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uau, n-am mai resimţit un asemenea cutremur de ani de zile. Încă mai am sufletul la gură”, a scris pe Twitter un jurnalist local, Dan MacGarry, care a evocat o zgâlţâitură orizonată foarte puternică.

Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la mică adâncime (10 kilometri), la 90 de kilometri vest de Port Vila. 

Nicio alertă de tsunami nu a fost declanşată.

Seismul a fost urmat de două replici - de magnitudinea 5,5 şi 5,7 - însă nu s-au semnalat victime sau pagube imediat.

Un cutremur mult mai puternic, de magnitudinea 7,7, a avut loc săptămâna trecută în regiune, care a provocat o alertă de tsunami, însă valul nu a depăşit 30 de centimetri înălţime.

Acest cutremut, al cărui epicentru a fost localizat la 430 de kilometri de Vanuatu, a determinat Noua Zeelandă şi Australia să declanşeze o alertă.

Regiunea în care se află Vanuatu şi Noua Caledonie vecină face parte din Centura de Foc a Pacificului, una dintre zonele cu cea mai intensă activitate seismică din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.