Un cutremur puternic a avut loc joi la Bogota, care a provocat, scurt timp, panică pe străzile capitalei Columbiei, însă autorităţile nu au anunţat imediat nici victime şi nici pagube, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul, de o magnitudine de 6,1, a avut loc la ora locală 12.04 (20.04, ora României), potrivit unui buletin al serviciului geologic columbian publicat pe reţeaua de socializare X (fosta Twitter).

Epicentrul cutremurului a fost localizat în localitatea El Calvario, situată la aproximativ 40 de kilometri sud-est de Bogota, la o adâncime de 30 de kilometri, potrivit serviciului geologic.

Clădiri au fost zgâlţâite, au răsunat sirene, iar mii de oameni, unii panicaţi, au ieşit imediat din clădiri şi s-au precipitat în stradă şi şi-au sunat apropiaţii pe mobil,.a constatat AFP.

Muncitori au coborât în grabă dintr-un imobil aflat în construcţie pentru a se refugia, printre alte sute de oameni, într-un parc vecin.

O replică a avut loc câteva zeci de minute mai târziu, provocând strigăte de frică şi o scurtă panică.

Nicio pagubă nu era vizibilă imediat la clădiri.

Imediat după cutremur, autorităţile nu au anunţat în mod oficial victime sau pagube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.