Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs miercuri în largul coastei de nord-est a Japoniei, a anunţat Institutul american de Geofizică USGS, care a precizat că nu există avertizare de tsunami sau informaţii în legătură cu pagube sau victime, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a fost localizat la 104 kilometri est-sud-est de Sendai, Honshu, în apropiere de zona unde s-a produs cutremurul devastator, urmat de tsunami, din martie 2011.

Epicentrul a fost la 51 de kilometri adâncime, potrivit USGS.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Bilanţul seismelor care au lovit săptămâna trecută Japonia a ajuns miercuri la 48 de morţi, în timp ce peste 1.000 de persoane au fost rănite, relatează Associated Press. Alte 11 persoane au murit din cauza unor boli şi afecţiuni provocate sau agravate de stresul evacuării.

Peste 100.000 de oameni au rămas fără adăpost sau şi-au părăsit locuinţele de frică, în condiţiile în care în zonă continuă replicile seismice. Mulţi trăiesc în condiţii dificile, înghesuiţi în adăposturi puse la dispoziţie de autorităţi sau în maşinile personale, cu acces limitat la hrană şi apă. O parte dorm chiar sub cerul liber, în condiţiile în care temperatura scade noaptea la opt grade Celsius.

În plus, meteorologii au avertizat că miercuri încep ploi abundente, ceea ce ar putea provoca noi alunecări de teren.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.