Un consilier apropiat al comandantului-şef al armatei ucrainene a fost ucis după ce o grenadă primită printre cadourile de ziua sa de naştere a explodat, a anunţat chiar Valeri Zalujni, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În circumstanţe tragice, asistentul şi prietenul meu apropiat, maiorul Ghennadi Ceastiakov, a fost ucis de ziua sa de naştere", a postat luni pe Telegram generalul Valeri Zalujni, precizând că un "dispozitiv exploziv neidentificat a detonat într-unul dintre cadourile sale".

Moartea lui Ceastiakov a fost iniţial raportată ca un presupus asasinat cu ajutorul unui cadou-capcană, până când au apărut detalii suplimentare. Ministrul ucrainean de interne, Igor Klîmenko, a emis un comunicat în care a spus că Ceastiakov îi arătase fiului său o cutie având grenade în interior, pe care o primise cadou. "La început, fiul a luat muniţia în mâini şi a început să întoarcă inelul. Apoi, militarul a luat grenada de lângă copil şi a tras de inel, provocând o explozie tragică", a declarat Klîmenko.

Poliţia l-a identificat pe un coleg soldat care îi oferit cadoul, a declarat Klîmenko, şi a confiscat două grenade similare. O anchetă este în curs de desfăşurare.

Poliţia ucraineană a declarat că fiul de 13 ani a fost, de asemenea, grav rănit în explozie. Ukrainska Pravda a relatat că soţia lui Ceastiakov a povestit că grenada se afla într-o pungă-cadou pe care soţul ei o adusese acasă. Unele relatări au sugerat că adevărata grenadă se afla printre cadouri în formă de grenade.

Vestea morţii maiorului Ghennadi Ceastiakov - în ceea ce este considerat acum ca fiind un accident bizar de ziua lui de naştere, în care a fost implicată o grenadă - vine după ce armata ucraineană a fost zguduită de uciderea a cel puţin 20 de soldaţi într-un atac rusesc în timpul unei ceremonii de decernare a unor medalii.

Există, de asemenea, tensiuni între ierarhia militară şi guvern. Volodimir Zelenski a negat o sugestie a şefului armatei ucrainene - generalul Valeri Zalujni - că războiul cu Rusia a ajuns într-un impas. Se spune că Zalujni ar fi fost mustrat în legătură cu evaluarea sa, care a fost publicată în The Economist.
CITEȘTE ȘI Tensiuni la Kiev între conducerea politică şi cea militară? Moartea a peste 20 de soldaţi ucraineni în timpul unei ceremonii pune gaz pe foc
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.