Mehdi Nemmouche, cetăţean francez, a fost găsit vinovat de uciderea a patru persoane la Muzeul Evreilor din Bruxelles, în 2014, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nemmouche a ucis doi turişti israelieni, un voluntar şi un recepţionist, în mai 2014.
 
Procurorii susţin că el a luptat în Siria pentru o grupare jihadistă pentru ca apoi să se întoarcă în Europa pentru a duce la capăt atacul.
 
Procesul de două luni a implicat intimidarea martorilor şi mărturie de la foşti prizonieri ai Statului Islamic (ISIS) în Siria.
 
La câteva zile de la începerea procesului, un avocat reprezentându-l pe unul dintre martori a informat că laptopul său şi unele dintre documente cu privire la caz i-au fost furate din birou. O bâtă de baseball şi un pistol fals au fost plasate în locul lor, lucru perceput de procurori ca fiind o ameninţare.
 
Nemmouche a denunţat tentativa de intimidare a doua zi la proces iar martorul, un cetăţean din Chile de 81 ani , identificat ca fiind Clara Billeke Villalobos, a depus mărturie oricum.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.