Un guru indian care pretinde că are milioane de discipoli a fost găsit vinovat de viol; el este acuzat şi de corupţie şi fals în acte, iar politicieni importanţi, printre care şi prim-ministrul indian Modi, au participat la slujbele sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asaram Bapu, un guru indian care pretinde că are milioane de discipoli în întreaga lume, a fost găsit vinovat de viol. El este acuzat, de asemenea, de corupţie şi fals în acte, notează BBC.

Un tribunal din oraşul indian Jodhpur a hotărât că Asaram Bapu a violat o fată în vârstă de 16 ani în 2013. El va contesta, cel mai probabil, decizia.

Asaram a fost arestat în 2013 după ce a fost acuzat de asalt sexual de către doi discipoli de-ai săi care au pretins că gurul le-a violat fiica.

Poliţia a informat că cei doi şi-au trimis fiica la unul dintre ashram-urile lui Assaram, locaţii în care el predă lecţii despre meditaţie şi yoga, dar că au fost chemaţi să o vadă pentru că tânăra se afla „sub influenţa unor puteri supranaturale”.

Ei au fost apoi trimişi cu fiica lor pentru a se întâlni cu Asaram la Jodhpur.

Familia a ajuns la ashram-ul din Jodhpur, unde se afla Asaram, pe 14 august. În noaptea următoare, Asaram a chemat victima în camera sa sub pretextul că o va „vindeca”. Asaram a violat-o apoi în timp ce părinţii ei se aflau în afara camerei, spunând rugăciunile sale, conform poliţiei.

Conform poliţiei, Asaram a ameninţat-o pe victimă că îi va ucide familia dacă va vorbi cu cineva despre incident.

A doua zi, fata le-a spus părinţilor ce s-a întâmplat iar familia a încercat să îl confrunte pe Asaram, dar le-a fost refuzată intrarea în ashram.

El este acuzat de viol într-un caz separat în statul Gujarat.

Avocatul victimei, Utsav Bains, se aşteaptă ca Asaram să primească închisoare pe viaţă. „Dar nimic nu poate compensa trauma suferită de victimă şi familia sa”, a precizat el.

Gurul, în vârstă de 77 de ani, are 400 de ashram-uri în întreaga lume. Conform site-ului personal, are în jur de 40 de milioane de discipoli. Politicieni importanţi din India, printre care şi prim-ministrul Narendra Modi, au participat la slujbele sale în trecut.

Asaram are, de asemenea, mai multe proprietăţi care valorează milioane de dolari de-a lungul Indiei. El este investigat de poliţie şi pentru corupţie şi fals în acte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.