Israelul a autorizat miercuri - pentru prima oară de la începutul războiului - intrarea în Fâşia Gaza a unui camion cu carburant, în contextul în care lipsa carburantului împiedică o buna livrare a ajutoarelor umanitare şi funcţionarea spitalelor din enclavă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ONU precizează în ultimul său buletin informativ, publicat marţi, că această ”cantitate limitată de carburant” ”va servi exclusiv funţcionării camioanelor în distribuirea ajutorului umanitar care soseşte”.

Israelul a refuzat până acum intrarea de carburant în Fâşia Gaza, susţinând că Hamasul l-ar deturna în scopuri militare.

Însă ”această (cantitate limitată) reprezintă doar o fracţiune din nevoile de carburant a operaţiunilor umanitare”, subliniază ONU.

Potrivit The Asscoiated Press, sunt livraţi 24.000 de litri de carburant.

Acest camion a intrat, la fel ca precedentele convoaie, prin postul de frontieră Rafah, din Egipt, singurul punct de trecerea frontierei în Fâşia Gaza care nu se află sub controlul Israelului.

În Fâşia Gaza - supusă de la 9 octombrie de căttre Israel unui ”asediu complet” -, populaţia supravieţuieşte în condiţii umanitare dezastruoase, privată de aprovizionare cu apă, hrană şi medicamente.

Ajutorul internaţional destinat enclavei intră în aceasta ”cu pipeta” din Egipt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.