Un veteran britanic de război, în vârstă de 99 de ani, şi-a propus să parcurgă echivalentul a 100 de ori lungimea grădinii sale cu ajutorul cadrului cu care se deplasează pentru a strânge fonduri în beneficiul personalului din spitale şi a obţinut deja mai mult de un milion de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căpitanul Tom Moore a decis să parcurgă de 100 de ori lungimea de 25 de metri a grădinii sale înainte de a-şi aniversa centenarul pe 30 aprilie, potrivit Le Figaro. 

El a făcut apel la generozitatea publicului iar fondurile strânse sunt destinate asociaţiilor care ajută angajaţii din serviciul public de sănătate britanic NHS, cei care se află în prima linie pentru a combate pandemia care a ucis deja mai mult de 11.000 de persoane în ţară.  

Marţi, veteranul a reuşit să obţină mai mult de 1,5 milioane de lire sterline de la 74.000 de persoane, potrivit paginii JustGiving. 

"Este incredibil", a comentat el pentru postul ITV. Tom Moore, veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, a salutat munca îngrijitorilor, explicând că "de data aceasta armata noastră poartă uniforme de medici şi infirmiere". 

Originar din Yorkshire, Tom Moore a fost inginer înainte de a se înrola. El a luptat în India şi Birmania. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.