Legiunea Internaţională pentru Apărarea Ucrainei (LIDU) denunţă miercuri procesul, anunţat în presa ucraineană, al unuia dintre membrii săi, de origine britanică, Andrew Hill, luat prizonier de către separatişti proruşi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a anunţat în presa ucraineană că ruşii au terminat o anchetă penală împotriva a trei străini, pe care se pregătesc să-i judece, şi că aceştia riscă pedepasa cu moartea”, declară AFP un purtător de cuvânt al LIDU, Damien Magrou.

”Unul dintre cele trei nume care este menţionat în articol, Andrew Hill, este al unui legiionar care are un contract cu armata ucrainană”, precizează el.

”Potrivit Articolului 4 al celei de a Treia Convenţii de la Geneva, el este considerat de drept un combatant legal şi prizonier de război”, subliniază Damien Magrou.

Potrivit LIDU, Andrew Hill este ţinut ”în captivitate de câteva săptămâni” de către separatişti proruşi, în estul Ucrainei.

”Execuţia unor prizonieri constituie o crimă de război”, subliniază el.

Lideri proruşi au sugerat în ultimele săptămâni că militari ucraineni luaţi prizonieri - şi anume cei care fac parte din regmentul naţionalist Azov - ar putea fi judecaţi şi ar putea fi condamnaţi la moarte.

Un moratoriu al pedepsei cu moartea este în vigoare în Rusia din 1997, însă nu şi în teritorile separatiste din estul Ucrainei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.