Un bebeluş în vârstă de două luni a fost ucis, iar trei femei au fost rănite marţi într-un atac rusesc în care a fost distrus un hotel de trei etaje, în nord-estul Ucrainei, anunţă guvernatorul regiunii Harkov Oleg Sinegubov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Către ora (locală) 2.30m (şi ora României), un hotel a fost distrus la Zolociv (...), în urma a două lovituri cu rachetă (de tip) S-300 ale ocupanţilor” ruşi, acuză pe Telegram guvernatorul.

”Un copil (în vârstă) de două luni a murit. Trei femei au fost rănite şi sunt spitalizate”, deplânge el.

Potrivit guvernatorului, copilul, s-a ”născut la 4 decembrie 2023”, iarcele trei femei rănite ”de schije de obuz” erau în vârstă de 21, 29 şi 39 de ani.

Mama copilului ucis a fost spitalizată, precizează Oleg Sinegubov.

Potrivit guvernatorului, ”şapte case, 19 infrastructuri civile (magazine, cafenele, chioşcuri) şi două clădiri ale administraţiei locale au fost avariate” în acest atac nocturn rusesc.

Parchetul General, poliţia şi salvatori ucraineni au difuzat imagini în care apare un acopriş distrus şi pompieri care acţionau între dărâmături în toiul nopţii.

Zoloşiv este un orăşel situat în nordul regiunii Harkov, la mai puţin de 25 de kilometri de frontiera cu Rusia, care avea, înaintea invaziei din februarie 2022, aproape 8.000 de locuitori.

Mai la sud, corpul unui bărbat în vârstă de 59 de ani a fost găsit în regiunea Herson, în dărâmăturile unui imobil atins în alt bombardament nocturn, anunţă procuratura regională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.