Un balon dirijabil care reprezintă un Donald Trump în scutece urmează să survoleze Londra în timpul vizitei locatarului Casei Albe, cealaltă vineri, în urma unei autorizări acordate joi de către primarul capitalei britanice Sadiq Khan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Balonul - portocaliu, de şase metri, intitulat "Trump Baby" - urmează să zboare la 30 de metri înălţime, în apropierea Parlamentului, între orele locale 9.30 (11,30, ora României) şi 11.30 (13.30, ora României).

”Primarul apără dreptul la o manifestaţie paşnică şi se aşteaptă ca aceasta să ia diverse forme”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Khan, care a avut în mod regulat altercaţii cu liderul american pe Twitter.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Iniţial, primarul a respins evenimentul, organizat de către activişti care se previntă drept un ”grup de artişti antifascişti”.

”Noi nu am început în cel mai bun mod cu Cabinetul primarului în acest dosar. Ei ne-au spus iniţial că nu consideră «bebeluşul Trump» o manifestaţie legitimă”, a declarat activistiul Leo Murray pentru postul Sky News.

”Însă, în urma unui foarte larg sprijin public faţă de proiectul nostru, am putea spune că primarul şi-a redescoperit simţul umorului”, a adăugat el.

O petiţie a primit peste 10.000 de semnături, a precizat el.

Contul de Twitter parodic @TrumpBabyUk a postat joi un mesaj care imită atacuri ale lui Trump la adresa lui Sadiq Khan.

”Veste mare: BEBELUŞUL DONALD J. TRUMP VA ZBURA! @Sadiq Khan a încercat să facă pe durul - până la urmă a trebuit să încheie acordul. Nicio surpriză - el n-a câştigat niciodată nimic în viaţa lui! Trist - dar adevărat! Londra, sosesc!”, se arată în mesaj.

Manifestaţii ample urmează să aibă loc în timpul vizitei lui Trump, săptămâna viitoare.

Preşedintele american se va întâlni, în cadrul vizitei, cu Theresa May şi regina Elizabeth a II-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.