Un bebeluş de patru zile se numără printre cei peste 480 de migranţi salvaţi sâmbătă de nave umanitare, în cursul unor operaţiuni de căutare şi salvare din Marea Mediterana, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nou-născutul călătorea într-o barcă de cauciuc, alături de migranţi din Africa de Nord şi Centrală, Sri Lanka şi Yemen. Vasul, alături de altul identic, plutea în derivă la aproximativ 22 de mile nautice nord de oraşul libian Sabratha, cel mai frecvent folosit punct de plecare folosit de traficanţii de persoane din Libia.

Operaţiunea de salvare a fost desfăşurată de ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms şi a durat trei ore.

Mama bebeluşului, o femeie din Nigeria în vârstă de 29 de ani, şi tatăl lui, un muncitor din Ghana, în vârstă de 34 de ani, au fost salvaţi de asemenea. Ei au trăit în Libia timp de peste doi ani, înainte de a decide să plece în Europa.

“Vrem să mergem în Franţa sau Germania, familia noastră are un viitor acolo”, a spus tatăl nou-născutului.

O parte dintre migranţi au fost transferaţi la bordul fostului vas de pescuit Golfo Azzuro, ce urma să ajungă duminică după-amiază în portul sicilian Augusta. Restul au fost preluaţi de vasul Vos Prudence şi vor ajunge luni în Italia, a anunţat Paza de Coastă.

Aproape 600 de migranţi au murit anul acesta în timp ce încercau să ajungă în Italia din nordul Africii, a estimat Organizaţia Internaţională a Migraţiei. Circa 4.600 de oameni au murit anul trecut.

În total, 181.000 de migranţi au ajuns în Italia în 2016, aproximativ jumătate din totalul celor care au ajuns în UE pe mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.