Un bărbat a fost ucis, iar altul rănit, după ce şoferul unei camionete a lovit în mod neintenţionat persoane care participau la un Gay Pride în Florida, un ”accident tragic” deplâns de autorităţile americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc la începutul unei defilări a lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor, transsexualilor şi queer (LGBTQ), în oraşul Wilton Manors, în sud-estul Floridei, sâmbătă, în apropiere de Fort Lauderdale, şi a ridicat întrebări dacă a fost intenţionat sau nu.

”Acum ştim că incidentul de ieri a fost un accident tragic şi nu un act criminal îndreptat împotriva unei persoane sau unui grup de persoane”, a anunţat duminică, într-un comunicat, Poliţia din Wilton Manors.

Poliţia din Fort Lauderdale a anunţat că şoferul camionetei, în vârstă de 77 de ani, participa la eveniment şi a fost ales să conducă această camionetă din deschidere deoarece suferea de ”afecţiuni care-l împidicau să meargă” în cadrul defilării.

Camioneta albă a demarat înaintea pornirii paradei şi a ”accelerat brusc, lovind doi pietoni”, după care s-a oprit în gardul unui magazin, a precizat Poliţia din Fort Lauderdale.

Şoferul, arestat şi plasat în arest prevenitv, cooperează cu autorităţile, a anunţat poliţia.

Cei doi bărbaţi loviţi au fost transportaţi la un centru medical, unde unul dintre ei a murit, potrivit aceleiaşi surse. Viaţa celuilalt rănit nu era în pericol.

Primarul din Fort Lauderdale, Dean Trantalis, care a evocat sâmbătă un ”act premeditat”, a explicat duminică faptul că iniţial s-a temut că ”toate astea ar putea fi intenţionate, din ce-am văzut eu de la câţiva metri distanţă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.