Un bărbat a deschis focul, marţi, în catedrala de la Campinas, un oraş situat în apropiere de Sao Paulo, în sud-estul Braziliei, omorând cel puţin cinci credincioşi, după care s-a sinucis, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, care a folosit două arme, inclusiv un pistol de calibrul 38, a rănit, de asemenea, alte trei persoane.

”Un individ a pătruns în biserică şi a tras asupra mai multor persoane”, a confirmat un purtător de cuvânt al poliţiei, fără să dezvăluie identitatea atacatorului şi nici motivaţiile acestuia.

”Pentru moment, bilanţul este de şase morţi şi trei răniţi”, a adăugat el, făr să precizeze dacă atacatorul este inclus între morţi.

Imagini difuzate de televiziunea Globonews surprind cadavrul atacatorului în catedrală, purtând blugi şi un tricou albastru.

Potrivit site-ului de ştiri G1, bărbatul a pătruns în locul de cult către ora locală 13.00 (17.00, ora României), în timpul unei slujbe. După ce tras în credincioşi, el s-a sinucis în faţa altarului.

”Catedrala rămâne închisă pe timpul anchetei poliţiei (...). Contăm pe rugăciunile voastre în acest moment de durere profundă”, a anunţat dioceza Sao Paulo pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.