Poliţia unui oraş din California a publicat o înregistrare video în care agenţi îl ţin pe un bărbat, Mario Gonzalez, la pământ timp de peste cinci minute, o intervenţăie care s-a încheiat în mod tragic cu moartea arestatului, care aminteşpte de uciderea lui George Floyd anul trecut, asfixit de Derek Chauvin, care l-a ţinut la pământ cu genungiul pe gât, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circumstanţele morţii, la 19 aprilie, lui Mario Gonzalez, în vârstă de 26 de ani, la Alameda, în apropiere de San Francisco, amintesc circumstanţele morţii lui George Floyd la Minneapolis, ucis de poliţistul Derek Chauvin.

Poliţia din Alameda a susţinut iniţial că Mario Gonzalez a murit din cauza unei ”urgenţe medicale” şi a promis o anchetă transparentă şi independentă cu privire la fapte.

Însă familia tânărului, un locuitor din Oakland, a respins categoric această explicaţie, după ce a văzut înregistrarea video a arestării.

”Ceea ce am văzut este altceva decât ceea ce mi s-a spus”, a declarat Gerardo Gonzalez, fratele victimei, citat de postul local de televiziune KTVU.

”Urgenţa medicală este cauzată de faptul că ei au stat pe spatele lui în timp ce zăcea la pământ”, a denunţat el.

În înregistrarea video, filmată de camera de corp a unui funcţionar din poliţie, apar agenţi care încearcă să-l încătuşeze pe Mario Gonzalez într-o grădină publică, după ce acest bărbat obez, aparent confuz, nu le-a prezentat documentele de identitate.

Poliţiştii, pentru a-l controla, îl trântesc la pământ.

Unul dintre ei îl ţine mult timp la pământ pe Mario Gonzalez, cu un denunchi pe omoplat, iar altul îl apasă cu cotul pe gât şi pe spate.

”N-am făcut nimic”, gemea tânărul, gemând şi gâfâind, după care îşi pierde cunoştinţa.

Constatând detresa vitală, poliţiştii îi fac un masaj cardiac însă în zadar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.