Un bărbat cu dublă cetăţenie haitiană şi chiliană, Rodolphe Jaar, a pledat vinovat, la Miami, de ”susţinerea materială” a comandoului care l-a asasinat pe preşedintele haitian Jovenel Moise în reşedinţa sa, în 2021, potrivit unor documente judiciare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rodolphe Jaar, în vârstă de 50 de ani, a recunoscut că a furnizat o ”susţinere materială şi resurse” ştiind că acest lucru va servi sechestrării şi uciderii liderului acestei ţări sărace din Caraibe, potrivit pledoariei sale ca vinovat.

El este primul care-şi recunoaşte vina dintre cei 11 bărbaţi încarceraţi în Statele Unite, acuzaţi de planificarea asasinatului la Miami, în Florida.

Jovenel Moise a fost ucis în iulie 2021 de către un comando de mercenari columbieni, în reşedinţa sa privată, la Port-au-Prince, fără ca gărzile sale de corp să intervină.

Potrivit acuzării, Rodolphe Jaar i-a cazat şi înarmat pe mebrii comandoului.

El a fost prezentat în ianuarie 2022 în faţa unui tribunal, la Miami, după ce a fost arestat în Republica Dominicană.

Procurorul din Florida Markenzy Lapointe anunţa la 15 februarie, într-o conferinţă de presă, la Miami, arestarea altor patru suspecţi - inclusiv a unui venezuelean, Antonio Intriago, şi a unui columbian, Arcangel Pretel Ortiz.

Ancheta americană a relevat că cei doi bărbaţi, care conduc societatea de securitate CTU, la Miami, au planificat să-l sechestreze pe Jovenel Moise cu scopul de a -l înlocui cu un americano-haitian, Christian Sanon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.