Salvatori indieni au salvat un băiat surdo-mut, Rahul Sahu, în vârstă de zece ani, blocat într-un puţ tiimp de patruzile, în centrul Indiei, anună autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rahul Sahu a căzut vineri într-un puţ foarte strâmt, adânc de 24 de metri, în timp ce se juca în curtea din spatele casei, în statul Chhattisgarh (centru).

Copilul ”a fost salvat în deplină siguranţă, mulţimută rugăciunilor şi eforturilor neobosite ale echipei de salvare”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter, marţi seara, ministrul-şef al statului, Bhupesh Baghel.

Rahul Sahu ”este în viaţă, dar slăbit” şi a fost ”transportat de urgenţă la un spital”, într-un distrit vecin, a anunţat şeful administraţiei locale, Jeetendra Shukla.

”Un şarpe a fost descoperit în puţ, dar băiatul a dat dovadă de un curaj exemplar şi a rămas calm în timpul operaţiunii”, a precizat el.

Utilaje de terasament şi macarale au fost folosite la săparea unui tunel alături de puţ, cu ajutorul armatei.

Vremea rea, dar şi şerpi şi scorpioni şi roca dură au complicat operaţiunile de forare şi au întârziat efortul de salvare, potrivit autorităţilor locale.

În cursul operaţiunii, o cameră de filmat a fost folosită pentru supravegherea băiatului, declara marţi AFP, la faţa locului, şeful Poliţiei districtului Janjgir, Vijay Agrawal.

Puţuri din sate agricole indiene se află în centrul unor accidente sângeroase frecvente implicând copii.

În 2019, în statul Punjab, în nordul Indiei, un copi în vârstă de doi ani a murit într-un puţ, după patru zile de încercări de a-l salva, fără succes.

În acelaşi an, un copil în vârstă de un an şi jumătate a fost salvat în statul vecin, Haryan, după ce a rămas blocat într-un puţ timp de două zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.