Un avion militar Antonov An-26 plecat de la Nur-Sultan s-a prăbuşit lqa aterizare la Almaty, sâmbătă, în urma accidentului murind patru din cele şase persoane care se aflau la bord, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Potrivit datelor preliminare, patru persoane au murit şi două au fost rănite, fiind transportate la cel mai apropiat spital”, se arată într-un comunicat al Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Kazahstan.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului din Almaty, legătura cu avionul s-a pierdut aproximativ la ora locală 17.20, în timp ce aparatul de zbor se apropia, iar apoi aeronava s-a prăbuşit la capătul pistei.

Interfax notează că avionul aparţinea Comitetului de Siguranţă Naţională.

Preşedintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokaiev, a transmis condoleanţe printr-un mesaj postat pe Twitter şi a anunţat că a început “munca pentru clarificarea cauzelor catastrofei”.

În octombrie 2020, un avion Antonov-26 s-a prăbuşit la aterizare în Ucraina, accident soldat cu 21 de morţi şi un rănit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.