Primul avion care transportă cetăţeni francezi şi din alte ţări europene evacuaţi din Niger a aterizat, miercuri, la Paris, potrivit jurnaliştilor Reuters aflaţi la aeroport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zborul, pe care Franţa l-a închiriat, a plecat marţi seara din Niger pentru a evacua cetăţenii francezi şi europeni care doreau să părăsească ţara, unde o juntă militară l-a răsturnat pe preşedintele Nigerului, Mohamed Bazoum, ales în mod democratic.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, a declarat marţi că la bordul aeronavei se aflau 262 de persoane.

Evacuările vor continua şi miercuri, cetăţenii francezi fiind sfătuiţi să se îndrepte spre aeroportul internaţional din Niamey, capitala Nigerului, potrivit site-ului Ministerului francez de Externe.

Puciul din Niger, orchestrat de către generalul Abdourahamane Tiani, l-a răsturnat de la putere pe preşedintele Mohamed Bazoum, miercuri, la 26 iulie.

Mii de manifestanţi propucişti s-au adunat duminică în faţa sediului Ambasadei Franţei la Niamey şi au fost dispersaţi cu grenade lacrimogene.

Puciştii au criticat Comunitatea Economică a Statelor Africii de Vest (CEDEAO), însă sunt susţinuţi de Burkina Faso şi Mali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.