Un Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, cu 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului la bord, care efectua o legătură Addis Abeba-Nairobi, s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, la puţin timp după decolare, a anunţat compania etiopiană. Cele 157 de persoane care se aflau la bordul avionului au pierit în accident, a anunţat televiziunea de stat etiopiană, citând compania aeriană, potrivit AFP. Dintre cele 157 de persoane care au murit în accidentul aviatic de duminică 150 erau din 35 de ţări, conform unui bilanţ anunţat de Ethiopian Airlines.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Niciun supravieţuitor în urma prăbuşirii avionului companiei Ethiopian Airlines
CITEȘTE ȘI Etiopia: 150 din cele 157 de persoane care au murit în accidentul aviatic de duminică erau din 35 de ţări

"Confirmăm că zborul nostru ET 302 de la Addis Abeba la Nairobi a fost implicat într-un accident astăzi", a declarat compania într-un comunicat. 

"Credem că erau 149 de pasageri şi opt membri ai echipajului la bord, dar în prezent lucrăm pentru stabilirea detaliilor despre acest zbor", a adăugat aceasta. 

"Operaţiunile de căutare şi de salvare sunt în curs şi nu avem nicio informaţie confirmată cu privire la supravieţuitori sau eventuale victime", a indicat compania. 

Aparatul a decolat la ora 06H38 GMT de pe aeroportul internaţional Bole din Addis Abeba şi "a pierdut contactul" şase minute mai târziu, potrivit aceleiaşi surse. 

Prim-ministrul etiopian Abiy Ahmed a scris pe Twitter că transmite "condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut apropiaţii dragi în avionul Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines cu destinaţia Nairobi, în Kenya, în această dimineaţă". 

Ethiopian Airlines a indicat că a trimis personal la locul accidentului pentru a oferi orice ajutor. 

Compania va pune la dispoziţie un centru de informare pentru pasageri şi un număr de telefon pentru rudele celor care se aflau la bord. 

Boeing 737-800 MAX care s-a prăbuşit este acelaşi tip de avion ca cel al companiei indoneziene Lion Air care a căzut în mare în octombrie 2018, la 13 minute după ce a decolat de la Jakarta. 189 de persoane au murit atunci. 

Ultimul accident grav de avion al companiei Ethiopian Airlines este cel al avionului Boeing 737-800 care a explodat după ce a decolat din Liban în 2010. Cei 83 de pasageri şi şapte membri ai echipajului au murit. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.