Poliţia germană a ucis un bărbat turc, înarmat cu un cuţit, care a încercat să atace poliţişti în weekend la Gelsenkirchen (vest), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, un rezident din Gelsenkirchen, a lovit un vehicul de patrulare cu un obiect şi apoi a încercat să atace ”cu un obiect ridicat” poliţişti aflaţi în apropiere de vehicul, a declarat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Poliţişti au constatat că atacatorul avea un cuţit la spate, a precizat el.

În pofida avertismentelor forţelor de ordine, bărbatul a refuzat să înceteze atacul, iar un poliţist în vârstă de 23 de ani a deschis focul, omorându-l.

Întrebat despre informaţii potrivit cărora bărbatul ar fi strigat ”Allah akbar” (”Allah e mare”) în timpul agresiunii, purtătorul de cuvânt a evocat doar ”zvonuri”.

Germania se află în stare de alertă în urma mai multor atacuri islamiste, cel mai sângeros soldat cu 12 norţi în 2016, când un tunisian a intrat cu un camion într-un târg de Crăciun la Berlin. Acest atac a fost revendicat de Statul Islamic (SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.