Un atacator a fost ”neutralizat” joi, în bază navală Corpus Christi, în Texas, fără să fi făcut vreo victimă, a anunţat marina americană (US Navy), care nu a precizat dacă persoana înarmată a fost ucisă sau rănită, relatează AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele de securitate navale au fost alertate cu privire la przenţa unui trăgător în această (joi) dimineaţa, către ora (locală) 6.16 (14.16, ora României), a anţat Marina americană într-un comunicat.

Potrivit unor prime informaţii, un poliţist militar a fost rănit.

Însă o purtătoare de cuvânt a bazei a anunţat până la urmă că acesta era nevătămat.

Ea a confirmat că atacatorul a fost implicat într-un schimb de focuri de armă cu forţele de securitate, însă a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la starea sănătăţii atacatorului.

Baza navală Corpus Christi, situatăîn sudul Texasului, este una dintre cele mai mari centre de formare de piloţi din Statele Unite.

În afară de piloţi americani, în această bază se formează numeroşi piloţi aliaţi.

În decembrie 2019, un militar saudit, aflat într-un stagiu de formare la baza navală Pensacola, în Florida, a ucis trei militari şi a rănit alţi opt, după care a fost ucis prin împuşcare de poliţie.

Autorităţile americane au anunţat luni că autorul acestui atac armat se afla în contact strâns - până înainte cu o zi de atac - cu organizaţia jihadistă Al-Qaida.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.