Un atac cu dronă ucrainean a avariat o instalaţie electrică din sud-vestul regiunii ruseşti Briansk, la graniţa cu Ucraina, întrerupând curentul electric timp de câteva ore, a declarat luni guvernatorul regional, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un atac cu drone ucrainene a avut loc în această dimineaţă asupra districtului Klimovski", a declarat Aleksandr Bogomaz pe Telegram.

"Ca urmare a atacului, o instalaţie de alimentare cu energie electrică a fost avariată", a anunţat guvernatorul.

Aproximativ 12 ore mai târziu, Bogomaz a anunţat că alimentarea cu energie electrică din district a fost complet restabilită.

Reuters precizează că nu a reuşit să verifice în mod independent aceste informaţii.

Rusia şi-a intensificat, la rândul său, în ultimele zile atacurile cu drone asupra Ucrainei, inclusiv asupra capitalei Kiev, după ce de luni de zile i-a vizat infrastructura energetică civilă. Rusia foloseşte drone „kamikaze”cumpărate din Iran pentru aceste lovituri. Ucraina, care spune că astfel de atacuri sunt crime de război, intenţionează să-şi construiască, la rândul ei, propria flotă de drone.

CITEȘTE ȘI Ucraina a cumpărat 1.400 de drone de recunoaştere şi intenţionează să-şi dezvolte propriile modele de atac. Ministrul pentru tehnologie: "Situaţia cu dronele se va schimba drastic în februarie sau martie"


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.