Un angajat al Universităţii Oxford şi un profesor american, suspectaţi de uciderea unui bărbat la Chicago, s-au predat în urma unei urmăriri la nivel naţional în Statele Unite, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un asistent al trezoreriei Somerville College, Andrew Warren, în vârstă de 56 de ani, s-a predat după aproximativ 3.220 de kilometri, la San Francisco, iar profesorul Wyndham Lathem, în vârstă de 42 de ani, la Oakland.

Cei doi au fost acuzaţi de înjunghierea mortală a lui Trenton Cornell-Duranleau, în vârstă de 26 de ani, în apartamentul lui Lathem, la Chicago, pe 27 iulie.

Această crimă a declanşat o căutare a celor doi suspecţi pe întregul teritoriu american.

Warren şi Lathem urmează să fie prezentaţi în tribunale diferite, în California, în zilele următoare, de unde autorităţile vor încerca să obţină transferul lor la Chicago.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Chicago (CPD), Anthony Guglielmi, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că ambii suspecţi se aflau în arestul Poliţiei din Oakland.

”Amândoi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor, iar noi sperăm ca arestările de astăzi (vineri) să aducă alinare familiei victimei”, a anunţat CPD într-un comunicat.

Wyndham Lathem este profesor de microbiologie la Universitatea Northwestern din Illinois şi este specializat în bacterii care au provocat ciuma bubonică.

El a trimis familiei şi prietenilor o înregistrare video în care îşi cere scuze, a anunţat poliţia.

Adjunctul şefului şerifilor americani Frank Conroy a declarat că Warren s-a predat într-un post de poliţie din San Francisco, iar Lathem în Oakland.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Thames Valley a precizat că Warren a fost dat dispărut pe 25 iulie, după ce a plecat din Marea Britanie cu o zi înainte.

Universitatea Oxford a anunţat că s-a aflat în contact cu poliţia din Marea Britanie în privinţa lui Warren şi că este ”pregătită să ajute autorităţile americane care anchetează în orice fel au nevoie”.

”Colegii lui Andrew Warren de la Somerville College au fost informaţi cu toţii şi sunt şocaţi să afle despre acest caz”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.