Un alpinist german a murit şi o austriacă a fost rănită grav într-o avalanşă de zăpadă şi pietre în apropiere de vârful Guillaumet din sudul Argentinei, au declarat surse oficiale pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc joi după-amiază. Un al treilea alpinist a putut să cheme ajutoare. Corpul germanului a fost găsit vineri. Alpinista austriacă, în vârstă de 28 de ani, are multiple fracturi şi a fost internată la terapie intensivă la El Calafate, la 2.750 km sud-vest de Buenos Aires.

Cei trei alpinişti erau ghizi montani experimentaţi, a indicat pentru AFP o sursă de la Centrul andin din El Chaltén, o organizaţie de apinişti.

Situat în Patagonia, în sudul Anzilor Cordilieri  şi la frontiera cu Chile, Vârful Guillamet (2.574 metri altitudine) face parte din lanţul muntelui Fitz Roy (3.405 metri). Este considerat ca unul dintre cele mai accesibile trasee din regiune. Numele său este un omagiu adus aviatorului francez Henri Guillaumet (1902-1940). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.