Primele teste clinice ale unui al doilea vaccin rus împotriva covid-19 s-au dovedit concludente în privinţa eficienţei şi siguranţei, a anunţat joi Centrul de Cercetare de Stat Vektor din Siberia, care dezvoltă acest vaccin, după ce Rusia a anunţat în august că a aprobat primul vaccin anti-covid din lume, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primele două faze ale testelor clinice au demonstrat eficienţa şi securitatea vaccinului”, a declarat joi, pentru agenţia rusă de presă Interfax, Centrul de Cercetare de Stat Vektor, care dezvoltă acest al doilea vaccin - denumit EpiVacCorona.

Rusia a anunţat la începutul lui august că a dezvoltat şi înregistrat ”primul” vaccin împotriva covid-19, dezvoltat de Centrul de cercetare Gamaleia, de la Moscova, împreună cu Ministerul rus al Apărării.

Ministrul rus al Sănătăţii Mihail Muraşko l-a informat săptămâna aceasta pe preşedintele rus Vladimir Putin că vaccinul Vektor ar putea obţine unda verde a ministerului în trei săptămâni.

După aceea, anunţă Vektor, urmează să se lanseze teste clinice asupra unui număr de 5.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, în Siberia.

Laboratorul a precizat că urmează să aibă loc, de asemenea, teste clinice suplimentare asupra unui număr de 150 de voluntari în vârstă de peste 60 de ani.

Vaccinul EpiVacCorona se administrează în două reprize, la un interval de 21 de zile.

Rusia preconizează să înceapă să producă - începând din noiembrie -  10.000 de doze din acest vaccin, a anunţat Vektor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.